Uwielbiam kapary w białym serze i krewetki z chrzanem. A gdyby tak wszystko ze sobą zestawić na pajdzie chleba...? Układ idealny. Na śniadanie i na przystawkę, nie tylko z pieczywem ale także jako pierzynka na chrupiących krakersach.
Składniki:
- 2-3 łyżki krewetek koktajlowych dobrej jakości (z zalewy a nie mrożonki) lub innych wybranych (dokładnie oczyszczonych)
- 1 serek wiejski (z granulkami)
- 1 czubata łyżeczka chrzanu
- kapary
- kilka liści sałaty
- sól
- pieprz czarny lub kolorowy
- pieczywo
- masło lub oliwa do smarowania pieczywa
- Krewetki mieszamy z serkiem i chrzanem. Dodajemy sól do smaku i ewentualnie kroplę cytryny.
- Na posmarowane masłem lub oliwą kromki pieczywa nakładamy po liściu sałaty i porcji twarożku z krewetkami.
- Na koniec kanapki posypujemy kaparami i delikatnie pieprzem.
zarówno top jak i chlebek, podejrzewam własnego wypieku, wyglądają baaardzo smakowicie..
OdpowiedzUsuń