wtorek, 27 stycznia 2015

Kanapka z krewetkami w twarożku


Uwielbiam kapary w białym serze i krewetki z chrzanem. A gdyby tak wszystko ze sobą zestawić na pajdzie chleba...? Układ idealny. Na śniadanie i na przystawkę, nie tylko z pieczywem ale także jako pierzynka na chrupiących krakersach.

Składniki:
  • 2-3 łyżki krewetek koktajlowych dobrej jakości (z zalewy a nie mrożonki) lub innych wybranych (dokładnie oczyszczonych)
  • 1 serek wiejski (z granulkami)
  • 1 czubata łyżeczka chrzanu
  • kapary
  • kilka liści sałaty 
  • sól
  • pieprz czarny lub kolorowy
  • pieczywo
  • masło lub oliwa do smarowania pieczywa
Przygotowanie:
  1. Krewetki mieszamy z serkiem i chrzanem. Dodajemy sól do smaku i ewentualnie kroplę cytryny.
  2. Na posmarowane masłem lub oliwą kromki pieczywa nakładamy po liściu sałaty i porcji twarożku z krewetkami.
  3. Na koniec kanapki posypujemy kaparami i delikatnie pieprzem.

1 komentarz:

  1. zarówno top jak i chlebek, podejrzewam własnego wypieku, wyglądają baaardzo smakowicie..

    OdpowiedzUsuń